Alusalust tühjaks jäänud uisud leidsid endale poolkogemata asendaja

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kristiine Kalev tegi nädalavahetusel oma debüüdi täiskasvanute konkurentsis.
Kristiine Kalev tegi nädalavahetusel oma debüüdi täiskasvanute konkurentsis. Foto: Facebook @Uisutreener

Kolme aasta eest Pyeongchangi taliolümpial uisutas Saskia Alusalu ennast ühisstardist sõidu neljanda kohaga Eesti rahva südamesse. Praegu on samal alal pead tõstmas teine neiu, 21-aastane Kristiine Kalev, kes tegi nädalavahetusel Hollandis Heerenveenis toimunud EMil täiskasvanute tiitlivõistluste debüüdi.

Kui te siinkohal halle ajurakke ragistades leiate, et pole Kalevi nime varem kuulnud, siis võimalik, et ega olegi. Kiiruisutamine ei ole – vähemalt Eestis – niikuinii masse liigutav ala ning kui võtta arvesse veel asjaolu, et tütarlaps pole varem isegi täiskasvanute MK-etapil osalenud, ongi selge, miks Kalev võib tugitoolisportlasele näida kui «naine metsast». Või oleks siinkohal täpsem öelda «tütarlaps parklast».

Nimelt andis ta uisuspordile sõrme kümmekond aastat tagasi Tabasalu Selveri parklas, kus toimus lihtlabane rulluisuvõistlus. «Mu isa tegeles selle alaga ja ta võttis mind alati kaasa. Alguses oli see lihtsalt fun, aga kui seal parklas seda võistlust nägin, siis tahtsin väga osa võtta. Ja nii ma selle ära võitsingi,» meenutab neiu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles