Taavi Rõivas: Eestis jõutakse tippu suhteliselt noorelt (2)

Copy
Poliitikas jätkamise asemel näeb Taavi Rõivas enda jaoks suuremaid väljakutseid erasektoris.
Poliitikas jätkamise asemel näeb Taavi Rõivas enda jaoks suuremaid väljakutseid erasektoris. Foto: Erik Prozes

Eelmise aasta lõpus lahkus Taavi Rõivas poliitikast ning suundus Väino Kaldojaga isesõitvaid autosid tootma. Kas Rõivas ettevõttes ka osaluse sai, pole asjaosalised kommenteerinud, samuti jääb ta ise kidakeelseks oma investeeringute koha pealt.

Kas poliitikast lahkumine tuli kerge südamega?

Nii ja naa, eks ma olen ju poliitikas olnud üle kahekümne aasta. Selge see, et seda tööd on tehtud südamega ja maha jäävad paljud ilusad emotsioonid ja head kolleegid. Aga järgmisel päeval uues kohas alustades oli pigem küll see tunne, et ega tagasi ei ihka. Minu tunnetes on hetkel see, et minus on veel seda energiat, tahtmist ja ambitsiooni, et teha elus neid asju, mis on veel tegemata, end täiesti uues valdkonnas proovile panna.

Kui keeruline kannapöördeotsuse tegemine on?

Minu puhul hakkas see küpsema tegelikult ikkagi üsna kohe peale peaministri ametist lahkumist. Ma ei tee saladust, et mul oli ikkagi väga tõsine soov kandideerida Euroopa Parlamenti ja sinna ka tööle minna. Aga valimiskampaania käigus öeldi kogu aeg, et sina sinna ju ikka ei lähe, tegelikult on sind vaja nüüd Eesti valitsuses ja meil on vaja ikkagi uut valitsust. Europarlamendi kampaania langes kokku sellega, et oli just loodud tänase seisuga tagasi astunud valitsus, mis oli paljudele inimestele, kellega ma otse suhtlesin, üle Eesti ikka väga vastumeelne ja minus nähti seda rolli, et peaksin nii-öelda comeback’i tegema. Kui inimestel on üleval sellised ootused, siis pole vaja neid asjatult üleval hoida, pigem tõmmata selge vahe sisse ja öelda, et minu jaoks on poliitikaetapp jäänud selja taha.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles