«Sipelgapesa» torkimine maksab riigile miljoneid (3)

Ülle Harju
, reporter
Copy
Enda sõnul alusetult soodustuskelmuses süüdistatav Lõuna-Eesti hooldekeskuse omanik Vambola Sipelgas on hooldekoduäris tegutsenud 1993. aastast, fotol on ta Hellenurme hooldekodu ees koos omaaegse Palupera vallavanema Terje Korsiga.
Enda sõnul alusetult soodustuskelmuses süüdistatav Lõuna-Eesti hooldekeskuse omanik Vambola Sipelgas on hooldekoduäris tegutsenud 1993. aastast, fotol on ta Hellenurme hooldekodu ees koos omaaegse Palupera vallavanema Terje Korsiga. Foto: Taimi Käos/Valgamaalane

Prokuratuur saadab kohtu alla Lõuna-Eesti hooldekeskuse ja selle omaniku Vambola Sipelga (EKRE), pannes talle süüks tuttava ärimehe abiga üle poole miljoni euro toetusraha väljapetmist. Sipelga väitel on tema «kottimine» riigile mitu korda rohkem maksma läinud, ja kurioossel kombel on see tõsi.

Enam kui kolmeaastase uurimise järel süüdistab prokuratuur asjaosalisi 563 438,30 euro väljapetmises, näidates hooldekodude ehitust tegelikust kallimana ja esitades fiktiivselt Lõuna-Eesti hooldekeskuse omaosaluse. Süüdistuse järgi kavatseti ehitada hooldekodud vaid toetusraha eest. Sellist kuritegu nimetatakse soodustuskelmuseks ehk pettuse teel soodustuse saamiseks. Kohtupidamine algab 8. veebruaril.

«See on täiesti alusetu süüdistus, me oleksime ehitanud [turuhinnast] odavamalt ja omaosalus oleks olnud veel suurem, kui ette nähtud!» vaidles vastu Sipelgas, kes on omakorda kohtusse kaevanud riigi tugiteenuste keskuse (RTK), nõudes tekitatud kahju korvamist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles