KOHALIK VAADE Itaalia poliitikud mängivad riigi peale pokkerit

Javier Brandoli
, ajakirjanik, Rooma
Copy
Itaalia ekspeaminister, praegune senaator Matteo Renzi eelmisel kolmapäeval pressikonverentsil selgitamas, miks ta tõmbas valitsusel keset pandeemiat ja majanduskriisi vaiba jalgealt. Itaallaste silmis kannustasid teda vaid oma poliitilised huvid.
Itaalia ekspeaminister, praegune senaator Matteo Renzi eelmisel kolmapäeval pressikonverentsil selgitamas, miks ta tõmbas valitsusel keset pandeemiat ja majanduskriisi vaiba jalgealt. Itaallaste silmis kannustasid teda vaid oma poliitilised huvid. Foto: Alessandro Serrano / AGF / SIPA / Scanpix

Itaalia istub taas pokkerilaua ääres. Järjekordne valitsuskriis, järjekordne erakorraliste valimiste oht, järjekordne jaht toetajate leidmiseks peaminister Giuseppe Contele, et liikuda edasi seaduste vastuvõtmisega…

Igas teises riigis oleks tegemist skandaaliga. Seda enam, kui see toimuks keset pandeemiat ja viimaste kümnendite tõsiseimat majanduskriisi. Kuid Itaalia puhul on see lihtsalt rutiin.

Alates Teise maailmasõja lõpust on Itaalias üksteisele järgnenud 66 valitsust, mis keskmiselt on ametis olnud 13 kuud. Itaallased muutsid poliitilise köielkõnni omamoodi vastupidavuse sümboliks.

Kuid praegu on riik silmitsi tõsiste väljakutsetega: Covid-19 tõttu on surnud ligi 82 000 inimest, majandus on rängalt kahjustada saanud ja lisaks kõigele on inimesed kaotanud igasuguse usu poliitikasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles