Ratas: Keskerakond toetab jätkuvalt abielu mehe ja naise vahelise liiduna (41)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Tairo Lutter / Postimees

Ajal, kui riigikogu valmistus abielureferendumi lõpphääletuseks, andsid mitu Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide rahvasaadikut sisse eelnõu muutmaks perekonnaseadust. Erakonna esimehe Jüri Ratase sõnul ei tähenda eelnõu seda, nagu oleks Keskerakonna seisukoht abielu küsimuses muutunud.

Eelnõule, mille initsiaator Imre Sooäär nimetas seda ERRi arvamusloos «kooseluseaduse rakendusaktide vastuvõtmiseks perekonnaseaduse raamistikus», hakati allkirju koguma kolm päeva enne valitsuse kukkumist.

Avalikuse ette jõudis see aga alles päev pärast seda, kui Jüri Ratas oli teatanud peaministrikohalt tagasiastumisest, tekitades sellega avalikkuses parajat furoori. «Seoses peaministri tagasiastumisega ei soovinud paljud riigikogu liikmed küll algatajatena osaleda, aga leidsid, et eelnõu on mõistlik ja suuliselt lubas seda toetada kokku 55 riigikogu liiget, seega rohkem kui koosseisu enamus,» lausus Sooäär.

Peaminister Ratas kinnitas, et Keskerakonna seisukoht abielu definitsioonis ei ole muutunud.

«Eesti Keskerakonna programmis on meie põhiväärtustena sõnastatud, et riigivõimu teostataks austusega inimeste ja nende põhiõiguste suhtes. See tähendab üldiste inimõiguste kaitset, diskrimineerimise vältimist kõikides selle vormides, võrdset kohtlemist, võrdsete võimaluste loomist, solidaarsust, hoolivust, sallivust, pluralismi ja vabadust. Oleme neist põhimõtetest ikka kinni pidanud,» lausus Ratas ühismeedias.

«Eelmisel nädalal kümne Keskerakonna saadiku osalusel algatatud erakondadeülese eelnõu perekonnaseaduse osa ei muuda aga mitte mingil moel traditsioonilise abielu sisu ja mõistet ega tähenda samast soost inimeste abielu seadustamist. Väited nagu oleksime algatanud samasooliste abielu seadustamise on pahatahtlikud ja poliitilised eksitamised. Eesti Keskerakond toetab jätkuvalt abielu mehe ja naise vahelise liiduna,» kinnitas Ratas.

Kommentaarid (41)
Copy
Tagasi üles