Kaljulaid avab Cambridge’i ülikooli Läänemere riikide õppeprogrammi (2)

Copy
President Kersti Kaljulaid
President Kersti Kaljulaid Foto: Madis Veltman

Cambridge’i ülikooli geopoliitika keskus alustab Läänemere riikide õppeprogrammiga, mis aitab suurendada teadmisi Läänemere riikide geopoliitikast ning Ühendkuningriigi rollist selles.

Programmi avaüritus toimub 20. jaanuaril kell 12.00 ning selle avab president Kersti Kaljulaid. «Tähistame jaanuaris 100 aasta möödumist Eesti ja Ühendkuningriigi diplomaatiliste suhete loomisest. Mul on väga hea meel, et maailma juhtiv ülikool on Põhjala ning Läänemere piirkonnast sügavalt huvitatud ja võtnud oma missiooniks selle mineviku ja oleviku tutvustamise,» ütles riigipea.

Lisaks kõnelevad sel kolmapäeval toimuval üritusel teiste seas ka ajakirjanik Edward Lucas, peaminister Boris Johnsoni välispoliitika nõunik professor John Bew ja Cambridge’i ülikooli emeriitprofessor David Abulafia.

Programmis käsitlevate Läänemere riikide hulka kuuluvad Eesti kõrval Taani, Soome, Saksamaa, Läti, Leedu, Norra, Poola, Venemaa ja Rootsi. «See põnev initsiatiiv annab väga vajaliku arusaamise Ühendkuningriigi suhetest Läänemere riikidega. Me peame neid tugevdama selleks, et oleksime võimelised vastu astuma tuleviku väljakutsetele nii julgeoleku- kui ka majandusküsimustes ning jätkusuutlikkuses,» sõnas programmi üks eestvedajaid, Briti endine siseminister Charles Clarke.

Alates selle aasta oktoobrist on Cambridge’i ülikooli poliitika- ja rahvusvaheliste õpingute tudengitel võimalik ka osaleda kursusel, mis käsitleb Läänemere riikide geopoliitikat 17. sajandist kuni tänapäevani. Geopoliitika keskus soovib lähiajal hakata välja andma uurimis- ja arendustöö stipendiumeid ning samuti luua doktoriõppe kandidaatidele toetusfond.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles