Keskerakonna mullune annetusskandaal on jõudmas ametliku süüdistusteni (2)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Keskerakonnale 50 tuhat eurot annetanud Jana-Helen Juhaste ettevõtjast eksmees Martin Künnap.
Keskerakonnale 50 tuhat eurot annetanud Jana-Helen Juhaste ettevõtjast eksmees Martin Künnap. Foto: ERR/Ekraanitõmmis

Mullu kirgi kütnud väikeettevõtja Jana-Helen Juhaste 50 000 eurone annetus Keskerakonnale on lähedal kohtusse jõudmisele.

Juhaste sõnul oli annetuse puhul tegemist tema sooviga teha kallis ninanips lapse isale, ärimees Martin Künnapile, kes pole lapse kasvatamises osalenud. Avalikkuse surve all tagastas Keskerakond annetuse. Riigiprokuratuur algatas 11. juunil kriminaalmenetluse, et tuvastada raha päritolu ja annetuse motiivid. 

«Vaid kriminaalmenetlusega saab selgitada, kas Juhaste annetas Keskerakonnale enda või kellegi teise raha ning milline on annetatud raha täpne päritolu,» põhjendas prokuratuur toona.

Riigiprokuratuuri pressinõunik Kairi Küngas kinnitas Postimehele, et Keskerakonnale tehtud annetuse kohtueelne uurimine on lõppenud ning prokuratuur teeb ettevalmistusi süüdistuse esitamiseks ja asja kohtusse saatmiseks. Seda, kellele ja milles täpsemalt süüdistus esitatakse, me praegu ei ava.

Keskerakond on viimasel ajal niigi langenud surve alla, kuna nii erakond tervikuna kui peasekretär Mihhail Korb said kahtlustuse kriminaalkuriteos seoses Hillar Tederilt saadud annetusega. Märtsikuus saab Keskerakond teada, kuidas laheneb nn Midfieldi-kohtusaaga, mille lahendus võib erakonnale kaasa tuua 1,02 miljoni euro suuruse nõude.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles