Sellist konservatiivsust juba ostaks (2)

Janar Ala
, ajakirjanik
Copy
Suitsetamise kohta avaldab Fran Lebowitz minisarjas «Pretend it’s a city» sedasorti arvamust, mida tänapäeval ei peeta sobilikuks ära trükkidagi.
Suitsetamise kohta avaldab Fran Lebowitz minisarjas «Pretend it’s a city» sedasorti arvamust, mida tänapäeval ei peeta sobilikuks ära trükkidagi. Foto: Netflix

Vahel on lihtsalt hea kuulata või vaadata, kuidas inimene räägib. Ta jutt peab siis muidugi olema huvitav, ja palju neid ikka on, kelle jutt oleks huvitav. Martin Scorsese on teinud seitsmeosalise dokumentaalsarja, mille peategelane on New Yorgi kultusisik – kirjanik, koomik ja seltskonnalõvi Fran Lebowitz.

Lebowitz räägib ja Scorsese kuulab – niisugune on selle sarja töömeetod üldjoontes. Sari on jagatud seitsmeks rohkem või vähem New Yorgi ja selle lähimineviku ümber sätitud teemaks ja seda võib mingis mõttes käsitleda kui stand-up-komöödiat. Ma ise suur stand-up-formaadi sõber ei ole, viis, mille on selleks puhuks leiutanud Scorsese ja Lebowitz, on isegi sümpaatsem. Scorsese ütles ka, et tahtis teha dokfilmi, aga katsetada mingisuguse uue vormiga, ja tundub, et see tal õnnestus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles