Nõmme Glehni pargi skulptuurid saavad suveks uue kuue

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Esialgse „Kalevipoja“ säilinud tükid Glehni pargis.
Esialgse „Kalevipoja“ säilinud tükid Glehni pargis. Foto: Nõmme Linnaosa valitsus

Glehni pargi skulptuuride konserveerimis- ja restaureerimistööde tegevuskavad said kooskõlastuse, mille alusel tehakse nad kevadel korda.

«Leidsime koostöös Tallinna Linnaplaneerimise Ametiga, et ilmastiku ja korrosiooni tõttu vajavad skulptuurid hooldamist ja konserveerimist. Nüüd sai tegevuskava kooskõlastuse ja algas renoveerimis- ja konserveerimistööde teostamise hankemenetlus,“ rääkis Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis.

«Suve lõpus märkasid juhuslikud pargikülastajad, et «Krokodilli» kuju kõrval maa seest välja piiluv teine krokodillipea on purunenud. Tahame, et kevadel, lume sulades algaksid kohe vajalikud konserveerimistööd. Loodame, et veel enne suve algust saavad pargis viibijad nautida skulptuure nagu varem,» lisas Šillis.

Tegevuskavas pandi paika täpsemad meetmed ja vajalikud tööd mälestise säilitamiseks. Leiti, et esmajärjekorras on vaja tegeleda ära murdunud krokodilli peaga ja see tagasi paigaldada. Kuju küljest ära kukkunud tükid viidi hoiule lattu, et vältida nende edaspidist kadumist.

Esialgse „Kalevipoja“ säilinud tükid Glehni pargis.
Esialgse „Kalevipoja“ säilinud tükid Glehni pargis. Foto: Nõmme Linnaosa valitsus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles