Koroona jättis kodumaale tagasi pöördunud pere seaduse hammasrataste vahele (14)

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Tallinn 31.03.2020
Majanduslangust illustreeriv foto.  Majanduskriis, kriis, majanduslangus, raha, euro, münt. 

Photo illustrating recession. Burial of the money, finding money, coins, euro. 
Foto Sander Ilvest, Postimees
Tallinn 31.03.2020 Majanduslangust illustreeriv foto. Majanduskriis, kriis, majanduslangus, raha, euro, münt. Photo illustrating recession. Burial of the money, finding money, coins, euro. Foto Sander Ilvest, Postimees Foto: Sander Ilvest / Postimees

Iga eestlane on riigi jaoks tähtis. Nii on öeldud, nii on mõeldud. Kui siinsed riiklikud toetussüsteemid veavad aga alt neid, kes tulevad tagasi koju rajamaks elu siinpool piiri, jäävad head mõtted vaid mõteteks, sõnad õhku rippuma.

2015. aastast Soome elama läinud Teetu ja Elinat (nimed toimetusele teada) ajendas eelmisel aastal tagasi Eestisse kolima asjaolu, et vanimal lapsel oli aeg minna eelkooli. Kuna Teedu sõnul on põhjanaabrite haridussüsteem siinsest nõrgem, võttis pere vastu otsuse: vähemalt ema koos lastega kolib kodumaale tagasi.

Puhta juhuse, või õigem oleks öelda, puhta koroona tõttu tuli ka pereisal elupaika vahetada. «Nimelt hakkas juba 2019. aasta lõpus koroona mõjutama transpordisektorit, mistõttu kaupa, mida vedada, enam polnud,» ütles lühimaa jaotusvedude autojuhina töötanud Teet. Niisiis, kogu pere kolis pea üheskoos tagasi kodumaale.

Teet tuli Eestisse märtsis, Elina koos lastega paar kuud varem. Märkimist väärib ehk asjaolu, et laste vanus alates vanimast on kuus ja neli aastat ja üks aasta.

Kõik sujus kenasti kuni detsembri alguseni, mil keskmine laps esimest korda isolatsiooni pidi jääma. Kuu teises pooles teist korda. Isolatsioon kestab teatavasti kaks nädalat.

Niisiis, kuna haigus oli pugenud lasteaeda, ja vältimaks seda, et nelja-aastane puutuks kokku koroonaviiruse kandjatega, tuli lapsel koju jääda. Nii väikest last aga üksi koju ei jäta. Üks vanemaist pidi samuti koju jääma.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles