Tallinn lubab vanalinna äärde rajada uue elurajooni

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Tallinnale.
Vaade Tallinnale. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna linnavalitsus kavatseb homsel istungil kehtestada detailplaneeringu, mis näeb Põhja puiestee äärde vanalinna vahetusse naabrusse ette uue elu- ja ärirajooni rajamist.

Planeering hõlmab endast ühtekokku 6 kinnistut Põhja puiestee ja Soo tänava ristmiku juures ning ühel neist (Põhja puiestee 17) asub praegu Rimi kaubanduskeskus. Alale on kavas ehitada kümme uut kuni neljakorruselist äri- ja kortermaja ning planeering näeb ette Rimi lammutamist.

Alale rajatakse ühtekokku 144 korterit. Planeeritava ala suuruseks on ühtekokku 1,58 hektarit ning planeering näeb ette ka kümne puu likvideerimist.

Rajatavate majade välisviimistluses on keelatud kasutada imiteerivaid materjale. Näiteks Põhja puiestee 17b krundile ette nähtud seitsme kortermaja puhul tuleb välisviimistluses kasutada puitu, krohvi- ja kivipindu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles