Bonnieri preemia võitis Õhtuleht Mailis Repsi lugudega (5)

Postimees
Copy
Kaja Kallas ja Mailis Reps tutvustavad koalitsioonikõneluste hetkeseisu
Kaja Kallas ja Mailis Reps tutvustavad koalitsioonikõneluste hetkeseisu Foto: Mihkel Maripuu

Ajalehe Äripäev ja Eesti Meediaettevõtete Liidu žürii valis täna toimunud koosolekul 2020. aasta uuriva ajakirjanduse auhinna ehk Bonnieri preemia võitjaks Õhtulehes novembris ilmunud artiklid sellest, kuidas tollane haridusminister Mailis Reps lasi oma lapsi maksumaksja raha eest sõidutada.

Õhtulehes ilmunud artiklite autorid on Stass Kuznetsov, Helen Mihelson, Risto Berendson ja Robin Roots. Artiklid ilmusid 18., 19. ja 25. novembril. Õhtulehe vaatlus ja uurimus paljastasid, kuidas haridusminister Mailis Reps väärkasutas riigi vara ja vahendeid. Minister astus nende lugude tõttu ametist tagasi.

Bonnieri nominent on Eesti Päevalehes ja Eesti Ekspressis ilmunud artiklid rahandusminister Martin Helme palgatud USA advokaadist Louis Freeh’st, kes esindas veel hiljaaegu hiiglaslikus rahapesus süüdistatud ettevõtet, mille raha liikus muu hulgas Danske Banki Eesti filiaali kaudu. Artiklite autorid on Holger Roonemaa, Joosep Tiks, Martin Laine, Erik Moora ja Sulev Vedler. Lood ilmusid 28. juulil, 1. ja 23. septembril.

Bonnieri preemia nominent on ka Eesti Ekspressis 30. mail ja 6. juunil ilmunud artiklid Keskerakonnale 50 000 eurot annetanud naisest ja annetuse jälgedest, mis viisid Tallinna ärimeheni. Artiklite autorid on Greete Lehepuu, Oliver Kund, Erik Moora ja Holger Roonemaa.

Bonnieri preemiale kandideeris 14 tööd.

Žüriisse kuulusid Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel (esimees), Eesti Meediaettevõtete Liidu juhataja Merle Viirmaa-Treifeldt, Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap, Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutov, Sakala peatoimetaja Hans Väre, Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald ning Eesti Ekspressi peatoimetaja asetäitja Sulev Vedler.

Bonnieri preemia võitjate autasustamine on 5. märtsil toimuval ajakirjandusauhindade tseremoonial, mis tänavu toimub veebis.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles