Taani sari pakub tumedamat põnevust

Tuuli Põhjakas
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Danica Curcic kehastab telesarja «Equinox» peaosatäitjat. 
Danica Curcic kehastab telesarja «Equinox» peaosatäitjat. Foto: Netflix

Paganliku mütoloogia ja folklooriga eksperimenteeriv kuueosaline Taani seriaal «Equinox» mängib apollonlikult ebauskliku kartusega. Sarja täieliku potentsiaali realiseerimiseks ilmus see küll nädal aega liiga hilja, sest ma tõepoolest ei mõista, miks ei ilmunud pööripäevade mütoloogiast kõnelev sari talvisel pööripäeval, kuid on sellele vaatamata ideaalne pimedasse talveõhtusse sobituv meelelahutus.

Tea Lindeburgi populaarse podcast’i «Equinox 1985» põhjal loodud seriaali peategelane on Astrid (Danica Curcic), kes teeb väikelinna raadios hilisõhtust raadiosaadet, kus kõneleb ebausust, müsteeriumitest ja vandenõudest. Ometigi on Astrid aastaid ignoreerinud ta enese eluga tihedalt põimunud müsteeriumit – oma õe ja tema 20 klassikaaslase salapärast kadumist 21 aastat tagasi, suvisel pööripäeval.

Ühel õhtul saadet tehes saab Astrid pea agressiivse meeldetuletuse, kui raadiosaatesse helistab Jakob Skipper, Astridi õe Ida tollane kallim, üks kolmest noorest, kes üllatuslikult ellu jäi ja leituks osutus. Hirmutav sõnum, mille mees Astridile jätab, tõukab Astridi üle ääre paranoialähedasse seisundisse ning sunnib ta vastu astuma isiklikule traagikale, mis õe kadumisega kaasnes. Lapsepõlvest tuttavad nägemused veidratest olenditest ja hõõguv unenäomaailm, mille eest Astrid aastaid põgeneda on püüdnud, naasevad, kui Astrid sõidab Kopenhaagenisse, et vanad haavad uuesti lahti kiskuda ning teada saada, mis tema õega tegelikult tol ööl juhtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles