ÜLEVAADE Trump seab Bidenile viimaseid püüniseid (11)

Merili Arjakas
, toimetaja
Copy
Huthid võtsid USA otsuse neid terrorirühmituseks kuulutada vastu raevukalt. Lahkuva Donald Trumpi administratsiooni otsus seab keerulisse olukorda ka Joe Bideni. 
Huthid võtsid USA otsuse neid terrorirühmituseks kuulutada vastu raevukalt. Lahkuva Donald Trumpi administratsiooni otsus seab keerulisse olukorda ka Joe Bideni. Foto: Hani Mohammed/AP/Scanpix

President Donald Trumpi valitsus on viimastel võimupäevadel teinud mitmeid viimase minuti otsuseid, et kinnistada oma välispoliitilist pärandit ja kitsendada mänguvälja ametisse astuva presidendi Joe Bideni jaoks.

Jaanuari jooksul tühistas välisminister Mike Pompeo aastakümneid kestnud piirangud USA ja Taiwani ametlikele kontaktidele. Samuti nimetas ta Jeemeni huthid terrorirühmituseks ning Kuuba terrorismi toetavaks riigiks.

Washingtonis asuva Strateegiliste ja Rahvusvaheliste Uuringute Keskuse teadur Anthony Cordesman kirjeldas, et see on Trumpi administratsiooni viis lahkuda paugu, mitte piiksuga. Biden ja tema välissuhete tiim võivad leida küll kõrvalteid, kuidas viimastest teadaannetest mööda vaadata, ent see oleks diplomaatiliselt keeruline.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles