Inglismaale pagenud ärimees andis maffiaprotsessil tunnistusi (2)

Andres Einmann
Copy
Skandaalne ärimees Kristian Kesner keeldub Eestisse tulemast, kuid oli eile valmis andma Inglismaalt tunnistusi videosilla vahendusel.
 
Skandaalne ärimees Kristian Kesner keeldub Eestisse tulemast, kuid oli eile valmis andma Inglismaalt tunnistusi videosilla vahendusel.  Foto: Tairo Lutter

Kuritegeliku ühenduse juhtimises süüdistatavate hotelli- ja restoraniärimeeste Hubert Hirve ja Pavel Gammeri kohtuprotsessil andis eile Inglismaalt videosilla vahendusel tunnistusi mitme skandaali keskmesse sattunud ärimees Kristian Kesner, keda prokurör on korduvalt üritanud kohtusse tunnistusi andma kutsuda.

Nii Hirv, Gammer kui ka Kesner olid seotud kiirlaenuäri MiniCreditiga. Kuigi pankrotistunud MiniCrediti endised töötajad rääkisid eelmisel aastal kohtus tunnistusi andes, et 2016. aastal juhtis laenukontorit Kristian Kesner, nimetas viimane ise end konsultandiks, kelle ülesanne oli arendada uusi turge ja pidada läbirääkimisi investoritega.

Mullu augustis teatas Kesner pärast riigiprokurör Kati Reitsaku korduvaid katseid teda kohtusse tunnistajaks kutsuda, et viibib Londonis ega kavatse Eestisse tulla. Probleem leidis eile lahenduse videosilla teel, kusjuures turvakaalutlustel ei teadnud Harju maakohtu saalis viibijad, millises Inglismaa kohtumajas videopildis nähtav Kesner parasjagu asub.

Hirve ja Gammeri kohtuprotsessi osalised on avaldanud kahtlust, et Kesner on läinud kriminaalsüüdistusest pääsemiseks prokuratuuriga kokkuleppele, kuna talle pole hoolimata tema rollist MiniCrediti juhtimisel süüdistust esitatud.

Neid kahtlusi püüdis eilsel kohtuistungil kummutada riigiprokurör Reitsak, kelle esimesed küsimused Kesnerile olid: «Kas me oleme kunagi kohtunud?», «Kas ma olen midagi lubanud teile täna ütluste andmise eest?», «Kas mina või ükski teine prokurör on öelnud, et teie kuritegusid ei uurita, kui te teete politseiga koostööd?» ja «Kas midagi sellist on teile lubanud politsei?». Kesner vastas kõigile küsimustele eitavalt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles