Jalgpallurite kokaiiniäri võtmetegelane jääb vanglasse

BNS
Copy
Tauno Laasme (varasema perenimega Veri)
Tauno Laasme (varasema perenimega Veri) Foto: Terje Lepp

Jalgapallurite kokaiiniäri võtmetegelane Tauno Laasme jääb vanglasse, sest riigikohus ei võtnud tema kaitsja kaebust arutusele.

Kuna riigikohus kaitsja Küllike Nammi määruskaebust ei aruta, siis jõustus Tallinna ringkonnakohtu määrus, millega 46-aastast Laasmet ei vabastatud enne tähtaega elektroonilise valve kohaldamisega vangistusest.

Ringkonnakohus märkis mullu detsembris, et ei pea Laasme kantud karistust piisavaks, et olla veendunud tema edasises õiguskuulekas käitumises, kuid see ei tähenda seda, et tal puudub võimalus ennetähtaegselt vangistusest vabaneda.

«Laasmel on veel korduvalt võimalus taotleda enda vangistusest tingimisi ennetähtaegset vabastamist ning kohus saab edaspidi kaaluda, kas see on põhjendatud või mitte,» märkis kohus.

Laasmele mõistetud ligi 12-aastane vanglakaristus jõustus 2015. aasta jaanuaris, kui riigikohus ei võtnud tema kaitsja kaebust arutusele.

Keskkriminaalpolitseinikud pidasid Laasme kinni 2012. aasta 9. novembril ning päev hiljem võttis kohus ta prokuratuuri taotlusel vahi alla.

2014. aasta märtsis mõistis kohus Laasmele narkokuriteo eest koos tema varasema kandmata karistuse liitmisega kokku 11 aasta, 10 kuu ja 15 päeva pikkuse vangistusega ning konfiskeeris temalt 1050 eurot, ehteid 6016 euro väärtuses ja helitehnikat 5321 euro väärtuses ning pani aresti alla tema kinnisvara kuni ta hüvitab kuriteoga saadud varana 116 318 eurot.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi käitlesid Laasme ja kunagine Eesti jalgpallikoondise ja Nõmme Kalju mängija Oliver Konsa 2012. aasta novembris Tallinnas ja Harjumaal korduvalt suures koguses kokaiini.

Süüdistuse kohaselt omandas Laasme oma tuttavalt Peeter Kallaselt vähemalt 20 grammi kokaiini, olles selle eelnevalt kooskõlastanud Konsaga. Veidi hiljem andis Laasme tellitud aine edasi oma tuttavale Peeter Truusile.

Suurema osa omandatud kokaiinist viis Laasme seejärel vastavalt kokkuleppele Konsaga hoiule viimase elukohta, kusjuures kaks pakendatud müügikogust jättis oma autosse.

Süüdistuse kohaselt andis Laasme ühe kaasa võetud kokaiinipakendi samal õhtul vahetult Konsa kätte, et viimane toimetaks selle ostjani. Teise Laasmel kaasas olnud kokaiinipaki leidsid politseinikud läbiotsimisel tema autost.

Laasmet ja Konsat süüdistati ka selles, et nad omandasid Kallaselt vähemalt 200 grammi kokaiini, toimetasid selle Konsa elukohta, kus kaalusid ja pakendasid aine tellimustele vastavateks müügikogusteks ning andsid osa sellest edasi Nõmme Kalju amatööride meeskonnas mänginud Norman Kägole, kes temale esitatud süüdistusest nähtuvalt müüs suurema osa saadud narkoainest seejärel Tallinnas edasi.

Kägo süüdistati veel suures koguses narkoaine ehk kokku vähemalt 35 grammi kokaiini omandamises ning ühe grammi kaupa edasimüümises kahele inimesele pikema aja vältel.

Lisaks süüdistas riigiprokuratuur Kägo selles, et ta vahistatuna põgenes konvoeerimise käigus Tallinnas.

Laasmega koos kohtu all olnud süüdistatavad said temast oluliselt leebemad karistused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles