VIDEO Turvafirma töötajad päästsid Tallinna lennujaamas hiireviu

Alexandra Saarniit
Copy
Hiireviu.
Hiireviu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna lennujaama territooriumil patrullinud G4Si lennundusjulgestajad leidsid hiireviu, kes ei suutnud enam lennata ja vajas abi. Looduskaitse all olev lind püüti kinni ning toimetati turvalisse kohta.

18. detsembri õhtu märkasid lennundusjulgestajad Helena Nõmme ja Siim Kiisk Tallinna lennujaama piirdeaia juures lindu, kes ei suutnud lendu tõusta. Ühendust võeti Arukülas linnuparki pidava kolleegi Eino Roosioksaga, kes viis leitud hiireviu koju, et teda sööta ning parasiiditõrje teha.

«Selgus, et lind on pikalt näljas olnud, nõrk ja ilmselt alajahtunud,» ütles Roosioks, lisades, et kuigi tiivad olid linnul terved, kubisesid suled parasiitidest. Noor alakaaluline lind kaalus alla 400 grammi, kuid peaks olema vähemalt kaks korda raskem.

Kui linnu kehakaal on taastunud ja lumekiht piisavalt taandunud, et noor suleline saaks edukalt saaki püüda, lastakse ta taas loodusesse. «Hoiame pöialt ja teeme kõike, et ta kosuks,» rääkis Roosioks.

Roosioks on lindude ja loomade päästmise ning neile peavarju pakkumisega tegelenud aastaid. Arukülas peab ta linnuparki, kus on 400 lindu ja 26 looma. Soovijad saavad hiireviud toiduga aidata, võttes ühendust Eino Roosioksaga telefonil 5815 6716 või saates e-kirja roosiokseino@gmail.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles