Viimsi vallavalitsus lõpetas palju vastuseisu tekitanud paadilautri planeeringu

Andres Einmann
Copy
Viimsi volikogu liikme Valdur Kahro rajatud sadam Rohuneemes.
Viimsi volikogu liikme Valdur Kahro rajatud sadam Rohuneemes. Foto: Marek Uuk

Viimsi vallavalitsus otsustas täna lõpetada Rohuneeme rannaala detailplaneeringu menetluse, mis oleks seadustanud vallavolikogu reformierakondlasest liikme Valdur Kahro ebaseaduslikult ehitatud paadi sildumiskoha.

Valdur Kahro lasi eelmise aasta alguses ehitada Rohuneemes Sääre tee 22 kinnistule kaks lainemurdjat, mille vahele rajati paadi sildumiskoht. Selline tegevus tekitas Rohuneeme elanikes pahameelt kuna ebaseaduslik ehitis asus Sääre liivarannas ning inimesed kartsid, et ehituse valmimisel ei saa nad enam mööda randa jalutades sadamast mööda.

Mais esitas Kahro Viimsi vallale taotluse alustada merre rajatud ehitise seadustamiseks detailplaneeringu menetlus mida vald mullu 11. novembril ka tegi.

Viimsi vallavalitsuse teatel otsustas vald detailplaneeringut vastu mitte võtta, kuna kinnistu üks kaasomanikest tegi vallale taotluse planeering lõpetada. Vallavalitsus asus seisukohale, et kaasomaniku põhimõttelise vastuseisu korral pole perspektiivi detailplaneeringut kehtestada.

Reformierakonda kuuluva Viimsi vallavanema Illar Lemetti sõnul ei olnud alust kohalike elanike kartustel, justkui oleks suur osa Sääre rannast erastatud või et rand muutuks avalikkusele suletuks. «Detailplaneering midagi sarnast ette ei näinud ja ranna sulgemist ei luba ka seadus,» ütles Lemetti.

Sääre randa ehitatud rajatise vastased koguseid detsembris ehitise vastu 1205 allkirja ja andsid need üle vallavalitsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles