Valitsus kehtestab õpilaskodu kohatoetuse suuruseks 2000 eurot

BNS
Copy
Türi vallal tuleb ühele kodutoetuse taotlejale 8000 euro suurune toetus välja maksta.
Türi vallal tuleb ühele kodutoetuse taotlejale 8000 euro suurune toetus välja maksta. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsus kehtestab käesolev aasta õpilaskodu kohatoetuse suuruseks 2000 eurot, kokku kulub toetusteks üle 800 000 eurot.

Valitsus kehtestab neljapäevasel istungil 2021. aastaks koolide pidajatele antava õpilaskodutoetuse kogusumma ning ühe õpilaskodu koha toetuse suuruse, edastas valitsuse pressiesindaja.

Õpilaskodu ühe koha toetus 2021. aastal on 2000 eurot ja toetuse kogusumma 804 000 eurot. Toetust saavad 23 kooli pidajad, kelle peetavates õpilaskodudes toetab riik 402 õpilase elamist. Võrreldes mullusega on toetuse kogusumma ja õpilaskodu kohtade arv vähenenud, sest kohti vajavaid õpilasi on vähem.

Tulenevalt põhikooli- ja gümnaasiumiseadusest määrab haridus- ja teadusminister munitsipaal- või erakooli, kus luuakse riiklikult toetatavad õpilaskodu kohad nende perede põhiharidust omandavatele lastele, kellel on raskusi toimetulekuga. Toetuse jaotamisel koolipidajate vahel lähtutakse hariduse infosüsteemi andmetest – riigi toetatud õpilaste arvust õpilaskodudes planeeritavale aastale eelneva aasta 10. novembri seisuga. Toetust võib kasutada õpilaskodu õpilastega seotud personali- ja majandamiskulude, tugiteenuste ning vaba aja tegevuste kulude katteks.

Riiklikult toetatavale õpilaskodu kohale võetakse õpilane elukohajärgse valla- või linnavalitsuse põhjendatud taotluse alusel ja õpilase või piiratud teovõimega õpilase vanema nõusolekul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles