Uus tüvi levib kiiresti: kolm eestlast sellega nakatunud (10)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Briti tüvega koroonaviirus on kohal. «Wuhani koroona­viirus ei ole ammu see viirus, mis on praegu liikvel,» sõnas teadusnõukoja juht Irja Lutsar.
Briti tüvega koroonaviirus on kohal. «Wuhani koroona­viirus ei ole ammu see viirus, mis on praegu liikvel,» sõnas teadusnõukoja juht Irja Lutsar. Foto: Kaido Kelp

Nii nagu paljud arenevad viirused, muteerub ka uus koroonaviirus üha edasi. Postimees otsib vastust küsimustele, kui suureks probleemiks on mutatsioonid Eesti haiglatele ja kas viiruse arenemine sunnib inimesi käituma kuidagi teistmoodi kui varem.

Ravimiamet ei ole andnud kindlat vastust selle kohta, kas vaktsiinid uute tüvede vastu toimivad või mitte. Selle põhjuseks on, et kumbki vaktsiinitootja (Pfizer ja BioNTech ning Moderna) ei ole oma toodangut seoses muteerunud tüvedega kommenteerinud – selle mõju uurimiseks pole aegagi olnud.

Miks on vaktsiini toimet oluline teada? Nimelt kannab Soome terviseameti teatel kolm eestlast viiruse Briti mutatsiooni. See on üks kolmest kõige kiiremini levivast viiruse mutatsioonist. Teisteks on Lõuna-Aafrika ja Brasiilia tüvi.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles