Aivar Kokk käis Jõgeval istungil, teades, et on lähikontaktne (1)

Eili Arula
, Tartu Postimehe ajakirjanik
Copy
Kokk väitis teisipäeval, et sai teate lähikontaktsusest alles pühapäeva õhtul pärast volikogu istungit.
Kokk väitis teisipäeval, et sai teate lähikontaktsusest alles pühapäeva õhtul pärast volikogu istungit. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu isamaalasest liige Aivar Kokk osales läinud pühapäeval Jõgeva vallavolikogu istungil, olles teadlik, et on hiljuti koroonaviirusega nakatunud kolleegiga lähikontaktis olnud. Koroonatesti tegi poliitik järgmise päeva hommikul ning sai õhtuks sellele positiivse vastuse.

Kokk väitis teisipäeval, et sai teate lähikontaktsusest alles pühapäeva õhtul pärast volikogu istungit. Tegelikult oli tal teadmine juba enne istungit.

Üks Jõgeva vallavolinikest, kes palus ebameeldivat avalikku tähelepanu peljates oma nime ajalehes mitte avaldada, rääkis Tartu Postimehele, et koalitsiooni liikmed kutsuti istungi päeval kohalikku kultuurikeskusesse kella 16ks ehk juba tund enne istungi algust. «Olime maja ees väljas, kui Aivar tuli ja ütles juba eemalt, et temaga on nüüd kõik, ta ei saa istungile tulla, sest on lähikontaktne,» selgitas ta.

«Teda pigem julgustati tulema sinna sisse,» lausus volikogu liige. Seepeale olevat Kokk võtnud taskust mobiiltelefoni ja näidanud kaaslastele sealt sõnumit, mille kohaselt ta oli lähikontaktne. «Ei tulnud ka mul pähe, et öelda: mine ikka ära, või et oleksin ise ära läinud.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles