FOTOD Riigikogu väliskomisjon kohtus Valgevene opositsiooniliider Tsihhanovskajaga

Postimees
Copy

Riigikogu väliskomisjon kohtus tänasel avalikul istungil Valgevene opositsiooni esindaja Svjatlana Tsihhanovskajaga. 

Komisjoni esimehe Enn Eesmaa sõnul nõuab olukord Valgevenes rahvusvahelise üldsuse pidevat tähelepanu.

«Toetame jätkuvalt Valgevene rahvast sel olulisel teelahkmel ning võitluses demokraatliku tuleviku eest. Tänane kohtumine aitab saada vahetu ja ajakohase ülevaate viimastest arengutest ning väljendada Eesti jätkuvat solidaarsust Valgevene rahvaga,»rääkis ta.

Väliskomisjoni aseesimees Marko Mihkelson tõi esile riigikogu vastu võetud avaldust Valgevene demokraatia ja kodanikuühiskonna toetuseks ning kinnitas, et tähelepanu Valgevenes toimuva suhtes ei rauge. Ta soovis teada, milline võiks olla rahvusvahelise kogukonna panus, et jätkata režiimi survestamist ning jõuda uute, vabade ja demokraatlike valimisteni Valgevenes.

Tsihhanovskaja andis väliskomisjonile ülevaate viimastest arengutest Valgevenes ning võimalustest, kuidas rahvusvaheline kogukond Valgevene kodanikuühiskonda toetada saab. Ta tõi esile vajadust sihitud sanktsioonide kehtestamise ja pideva tähelepanu järele ning rõhutas solidaarsuse ja õigluse olulisust.

Tsihhanovskaja tänas Eestit toetuse eest ning kinnitas, et Valgevene rahvas ei väsi võitlemast demokraatliku ja vaba ühiskonna eest. Samuti julgustas ta Eesti inimesi toetama Valgevenes vahistatuid ja represseerituid neile toetuspostkaarte saates.

Riigikogu väliskomisjoni liikmetest osalesid kohtumisel veel Imre Sooäär, Indrek Saar, Mihhail Lotman, Raivo Tamm ning Ruuben Kaalep.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles