Sputniku vaktsiin üritab saada ELis müügiluba. Mida otsustab Eesti? (18)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Sputniku vaktsiin.
Sputniku vaktsiin. Foto: TATYANA MAKEYEVA/REUTERS

Kolmapäeval teatas Sputnik V koroonavaktsiini tootja, Moskvas asuv Gamaleja uurimisinstituut, et esitas oma vaktsiini Euroopa ravimiametile kontrollimiseks.

Sputnik V meeskond ning Euroopa ravimiameti esindajad korraldasid 19. jaanuaril vaktsiini teadusliku ülevaate. Vaktsiini välja töötanud Gamaleja instituut loodab, et esitatud andmete põhjal saab vaktsiin Euroopa Liidus müügiloa veebruaris. Eile selgus, et Ungarist sai esimene Euroopa Liidu riik, kes Sputnikule esialgse kasutusloa andis ning läks seega ELi ühtse vaktsineerimispoliitikaga vastuollu.

Eesti ravimiameti kommunikatsioonijuhi Kristi Sarapi sõnul müügiloa taotlemiseni veel siiski jõutud ei ole. «Teame seda, et Sputnik V koroonavaktsiini tootja on Euroopa ravimiametiga teaduslikel teemadel aru pidanud. Praegu ei ole Sputnik V tootjad müügiloataotlust Euroopa ravimiametile esitanud. Ajalisest perspektiivist, selle kasutusse jõudmisest, Eestisse tarnimisest ning vaktsiinide sisulisest võrdlusest saame rääkida pärast müügiloa saamist,» lausus Sarap Postimehele.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles