Koroona tõi sisse miljoni, koroonaravimiks pole raha (12)

Villu Päärt
, reporter
Copy
Esimene nakatunu viidi Eestis haiglasse mullu 26. veebruari õhtu. Selleks ajaks oli Icosageni laboris koroonaviiruse tükk juba olemas ning professor Mart Ustav (vasakul), vanemteadur Erkki Juronen ja nende kolleegid tootsid juba viirusvalke.
Esimene nakatunu viidi Eestis haiglasse mullu 26. veebruari õhtu. Selleks ajaks oli Icosageni laboris koroonaviiruse tükk juba olemas ning professor Mart Ustav (vasakul), vanemteadur Erkki Juronen ja nende kolleegid tootsid juba viirusvalke. Foto: Margus Ansu

Icosageni koroonaravim oli loomkatsetes tõhus ning sai USAs patendi, toota ei saa seda aga enne, kui ravimit pole katsetatud inimestel. Nendeks katseteks Tartu firmal raha pole.

Tartu Ülikooli biomeditsiinitehnoloogia professor ja firma Icosagen omanik (talle kuulub 96,3 protsenti firmast) Mart Ustav ütleb, et juba 2019. aasta lõpus hakkas tilkuma infot, et Hiinast on midagi hullu tulemas.

Wuhani puhangust anti maailmale teada 2019. aasta viimasel päeval ning kümme päeva hiljem oli Wuhanis leviva koroonaviiruse geenijärjestus kõigile teadlastele kättesaadav.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles