Tiina Kaalep hakkab kureerima rahvusringhäälingu programme

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Kaalep.
Tiina Kaalep. Foto: Margus Ansu

Alates märtsist hakkab Tiina Kaalep rahvusringhäälingu kõigis programmides kureerima uudiste- ja ühiskondlik-poliitilisi saateid, uudisteportaalide tööd ning majandus- ja välispoliitikasaateid.

Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu otsustas täna Tiina Kaalepi ametisseasumise rahvusringhäälingu juhatuse liikmena alates märtsikuust, teatas rahvusringhääling.

«Erialaselt on praegu tegemist väga nõudliku tööga, sest rahvusringhäälingust on saanud kõige mõjuvõimsam meediaorganisatsioon Eestis. Vastutus iga väljaöeldud sõna eest on siin suurem kui mistahes muus meediaettevõttes,» räägib Kaalep.

Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa sõnul oli siiani kogu programmide arendamisega seotud vastutus pandud ühele juhatuse liikmele, Hanno Tombergile, aga seda oli ilmselgelt palju.

«Teise telekanali käivitamine ja arendamine on kasvatanud Tombergi töö ulatust, nii et programmid vajavad praegu palju rohkem juhatuse tuge. Samuti on kasvanud nii raadio- kui ka telesaadete ühiskonna- ja poliitikasaadete maht,» selgitas ta seda otsust.

Seepärast on Allikmaa sõnul Tiina Kaalep juhatuse viienda liikme vakantsele ametikohale oma oskuste ja teadmistega väga oodatud.

«Tiina Kaalepi ajakirjanduslik professionaalsus on väga kõrge, ja mõistagi oli tema kutsumisel eelduseks pikaajaline töötamine peatoimetajana,» lisas Allikmaa.

Tiina Kaalep lõpetas 1987. aastal Tartu Ülikooli ajakirjandusosakonna raadio eriharu. Alates 1987. aastast töötas Eesti Raadio Päevakaja reporterina Tartu stuudios, 1990. aastal lisandus uudistele teadus- ja folkloorisaate juhtimine. Alates 1992. aastast Raadio 2-e Tartu toimetuse juht ja saatejuht. 1994-1998 ajalehe Postimees uudistetoimetuse juht.

1998-2002 ajalehe Eesti Ekspress A-osa juht ja peatoimetaja asetäitja. 2002-2006 ajalehe Eesti Ekspress peatoimetaja. 2006. aastast kuni selle aasta veebruarini viibib ta suursaadik Mart Tarmaku abikaasana välislähetuses Portugalis.

Põhitöö kõrval on Kaalep olnud pressinõukogu liige ja esimees, MTÜ EH Fond Nõukogu liige, toimetanud raamatuid, filmi- ja teleprojekte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles