EL soovib töötajad vabal ajal digiahelatest priiks päästa

Erkki Erilaid
Copy
Pildil pole sugugi kaugtöötaja puhkehetkel, vaid Postimehe filmitoimetaja Hendrik Alla kodukontoris tööd tegemas, igal reedel Postimehe veebis eetris oleva filmisaate «Hendrik Alla liikuvad pildid» tarvis filme vaatamas, et jagada vaatajatele soovitusi või hoiatusi.
Pildil pole sugugi kaugtöötaja puhkehetkel, vaid Postimehe filmitoimetaja Hendrik Alla kodukontoris tööd tegemas, igal reedel Postimehe veebis eetris oleva filmisaate «Hendrik Alla liikuvad pildid» tarvis filme vaatamas, et jagada vaatajatele soovitusi või hoiatusi. Foto: Mihkel Maripuu

Euroopa Parlament kinnitas eelmisel nädalal heaks mittekättesaadavuse algatuse, mis annaks töötajatele tulevikus seadusest tuleneva õiguse vabal ajal mitte vastata tööandja mobiilikõnedele ja e-kirjadele.

Algatuse järgi oleks töötajal õigus sulgeda väljaspool tööaega oma töötelefon ja e-post ja olla tööülesannetest täiesti prii. Parlament põhjendab algatust sellega, et pideval kättesaadavusel on töötajale negatiivne mõju. See võib kahjustada nii töö ja eraelu tasakaalu kui ka füüsilist ning vaimset tervist, soodustades depressiooni ja läbipõlemist. Algatus peaks avaldama mõju ennekõike kaugtöö tegijatele, kelle tööaeg on paljudel juhtudel konkreetselt normeerimata, mistõttu võivad tööpäevad venida palju pikemaks kui samasuguse töö puhul kontoris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles