Austraallane juhib Eestist suure haardega krüptokihlveoäri

Janno Riispapp
, reporter
Copy
18 aastat Eestis elanud Tim Heathi meelitas siia eestlaste vastuvõtlikkus IT-lahendustele. «Võimalik, et sellise ilmaga,» näitab ta aknast välja, «lähen ma suveks Austraaliasse tagasi,» naerab ta.
18 aastat Eestis elanud Tim Heathi meelitas siia eestlaste vastuvõtlikkus IT-lahendustele. «Võimalik, et sellise ilmaga,» näitab ta aknast välja, «lähen ma suveks Austraaliasse tagasi,» naerab ta. Foto: Madis Veltman / Postimees

Pea kakskümmend aastat Eestis elanud Austraalia ettevõtja Tim Heath juhib siit maailma esimest ja suurimat krüptovaluutadel põhinevat kihlveokontorit, mille logod jõuavad igal nädalavahetusel Inglismaa jalgpalli kõrgliiga vahendusel ligi paari miljardi vaatajani.

Avalikest andmetest on näha, et ettevõtte käive oli ülemöödunud umbes 16,5 miljonit eurot, mis peamiselt tuleb niinimetatud maksuparadiisidest: Curaçao, Mani saar, Seišellid ja Malta – nendes jurisidiktsioonides on Coingaming Groupil vaid mõned kõigist tegevuslubadest ülemaailmseks tegevuseks.

Kui suur võiks olla Coingaming Groupi äri suurus käibe poolest?

«Ütlen nii palju, et läheb piisavalt hästi, et spondeerida Inglismaa kõrgliiga klubisid Southamptoni ja Arsenali.»

Äristatistika platvormi Statista andmetel oli Watfordi särgileping – mis klubi teatel oli nende ajaloo suurim – väärt 6,5 miljonit naela? «Aastas.»

Kui suur haare peab siis äril olema, et selliseid sponsorlepinguid lubada? «Päris suur.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles