Hoolekandeasutustel on probleeme tuleohutusnõuete täitmisega (1)

Postimees
Copy
Päästjad Männiku pansionaadi juures teisipäeva hilisõhtul. Lisaks külmakraadidele raskendasid kustutustöid tugev tuul ja tuisk. Pilt on tehtud 12.01.2021.
Päästjad Männiku pansionaadi juures teisipäeva hilisõhtul. Lisaks külmakraadidele raskendasid kustutustöid tugev tuul ja tuisk. Pilt on tehtud 12.01.2021. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Eelmisel nädalal kontrollisid päästeameti ohutusjärelevalve inspektorid 163 hoolekandeasutust. Kontrollreidi käigus selgus, et rohkem kui pooltel Eesti hoolekandeasutustel oli probleeme tuleohutusnõuete täitmisega.

Tuleohutusnõuetele vastas 47 protsenti kontrollitud hoolekandeasutustest, 53 protsendil oli tuleohutuse valdkonnas puudusi.

«Koroonaviiruse kevadise laine tõttu jäid läbi viimata tulekahjuõppused, uus laine tegi olukorra veelgi keerulisemaks. Probleeme oli ka tuletõkkeuste ning evakuatsiooniteede ja -pääsudega. Lisaks tuleohutusalastele rikkumistele on probleemiks ka see, et õhtusel ja öisel ajal on asutustes vähe töötajaid – väiksemates vaid üks. See raskendab ja aeglustab klientide evakuatsiooni,» rääkis päästeameti ohutusjärelevalve osakonna juht Tagne Tähe.

Tuleohutuse seaduse järgi saab tuleohutusnõuete täitmata jätmise eest karistada olukorra põhjustanud juriidilist või füüsilist isikut rahatrahviga.

Reidi tulemusena avastati kokku 186 rikkumist, alustati 42 haldus- ja 18 väärteomenetlust. Kõige rohkem rikkumisi oli Harjumaa hoolekandeasutustes.

Heas mõttes paistis aga silma EELK Räpina Miikaeli Koguduse hooldekodu, mille personal on hästi koolitatud, andis põhjalikud vastused küsimustele ning oli läbi mõelnud erinevad situatsioonid. Esile toodi ka Viira Kodu, kus peetakse kevaditi nii teoreetilisi kui ka praktilisi õppusi ning instrueeritakse töötajaid kohe tööle asumisel. Lisaks on liitpuudega isikud paigutatud nii, et neid oleks lihtsam evakueerida. Vajadusel tõttavad töötajatele appi kogukonna noored. Samuti kiideti SA Haapsalu Hoolekandekeskuse ja SA Läänemaa Haigla personali.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles