Klubikaaslastele vaktsiini pakkunud Valga haigla juht kaotas töö (7)

Postimees
Copy
Margus Ulst.
Margus Ulst. Foto: Arvo Meeks

Täna erakorralisele koosolekule kogunenud Valga haigla nõukogu liikmed otsustasid Valga haigla juhatuse liikme kohalt tagasi kutsuda Margus Ulsti, kes pakkus koroonavaktsiini Tartus oma Rotary klubi kaaslastele.

Valga haigla nõukogu esimehe Marek Seeri sõnul arutas nõukogu nii haigla Covid-19 vaktsineerimise korraldamist kui ka Ulsti tegutsemist seoses vaktsineerimisega.

«Arvestades, et tervishoiusektor peab juba aasta aega lahendama ülemaailmsest pandeemiast tingitud kriisi ning et Covid-19 vaktsineerimine on lootus tervishoiusüsteemi kurnatuse lõpetamiseks, ei saa nõukogu aktsepteerida olukorda, kus Valga haigla juhi tegevus on väljunud riiklikul tasandil kokku lepitud piiridest,» ütles Seer.

Valga haigla nõukogu koosolekul otsustati, et haiglajuhi kohusetäitja rolli täidab alates 1. veebruarist Marek Seer. Selleks, et Seer saaks haigla juhatuse liikme ülesandeid täita, astub ta nõukogu esimehe kohalt tagasi.

Otsustas ülejääki kasutada

Valga haigla nüüdseks juba tagandatud juhataja Margus Ulst pöördus hiljuti Tartu Rotary klubi poole pakkumisega, et osa tema juhitavasse haiglasse saabunud vaktsiinidoosidest võiks kasutada eakate klubiliikmete kaitsesüstimiseks. Ulst on ise sama klubi liige.

Tartu Postimehele haiglajuht ei eitanud, et selline lugu on juhtunud, kuid ta selgitas, et esimese tarnega olevat nende haiglasse saabunud 105 vaktsiinidoosi ning sealt said osa tervishoiutöötajatest esimese kaitsesüsti kätte. Kuna aga oli ilmnenud, et tegelikult võib ühest Pfizeri vaktsiiniviaalist saada algul lubatud viie doosi asemel kuus, olevat tekkinud küsimus, kuidas ülejääki kasutada.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles