Riho Terras: vesinikumajanduse koidikul (9)

Riho Terras
, Euroopa Parlamendi liige (Euroopa Rahvapartei/Isamaa)
Copy
Riho Terras.
Riho Terras. Foto: Euroopa Parlament

On oluline, et Eesti teeks vesinikutehnoloogia valdkonnas piisavalt samme, et saaksime täiel määral võimaluse kaasa rääkida, kirjutab Euroopa Parlamendi liige Riho Terras (Euroopa Rahvapartei/Isamaa).

Teame, et vesinikul on maailma muutev potentsiaal, mille ellu­rakendamisega on seotud nii teadus- ja arendusvaldkond kui ka tööstus. Ülejäänud Euroopa juba koondub vesinikutehnoloogia ühise arendamise ja rahastamise jaoks. Uus valitsus on küll lubanud vesinikuteema käsile võtta, kuid lubadustest peavad saama teod.

Teadmine vesinikust kui energiakandjast on mõnda aega juba olemas olnud. Kuid Eesti riiklik initsiatiiv selle rakendamise suhtes on olnud loid.

Eestil on tulnud väga pikalt silmas pidada oma CO2 emissiooni, mis tuleneb fossiilsete kütuste põletamisest. Meil on väikese ja mobiilse ühiskonnana võimalus ümber kujundada mitmeid taaku ja pärandtehnoloogiad, tehes seda sotsiaalselt tasakaalukalt, läbimõeldult ja vastutustundlikult. Rohepööre, tehnoloogiline innovatsioon ja taastuvenergia järkjärguline kasutuselevõtt on nii paratamatus kui ka võimalus.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles