Eesti Raudtee uus juht alustab suhete parandamisega (2)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Viimased neli aastat Rail Balticu ühisettevõttes planeerimise ja projekteerimise osakonna juhina töötanud Kaido Zimmermann on olnud ka Läti raudtee tehniline direktor. 
Viimased neli aastat Rail Balticu ühisettevõttes planeerimise ja projekteerimise osakonna juhina töötanud Kaido Zimmermann on olnud ka Läti raudtee tehniline direktor. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti Raudtee uus juht Kaido Zimmermann näeb võimalust püüda Aasiast Põhjamaadesse suunduvat kaubavoogu, kuid nafta- või söetransiidi võitmiseks pole me Vene sadamatega enam konkurentsivõimelised.

«Kõigepealt tuleb alustada suhete parandamisega: kõik meie naaberraudteed, nii kohalikud operaatorid kui ka kliendid – väga palju on vahepeal tõlkes kaduma läinud. Loomulikult on omanik näinud ette, et tuleb proovida kaubavedu arendada selleks, et vähendada koormust riigieelarvele,» sõnastas kaheksa aasta järel taas Eesti Raudtee juhiks asuv Kaido Zimmermann oma peamised eesmärgid.

«Loomulikult on meil suured investeerimisplaanid: sellel aastal on meil plaanis investeerida üle 50 miljoni euro. Väga palju on selliseid suuri projekte, mida on ka vaja edukalt läbi viia,» lisas ta.

Kui möödunud aastal ametist lahkunud Erik Laidveele heideti ette idasuunalise transiidipotentsiaali vähest ärakasutamist, siis Zimmermann näeb võimalust kaupades, mis pole meie naabritele strateegilised. «Kindlasti me ei näe, et on võimalust siia saada suuri koguseid naftatooteid või sütt,» ütles ta. «Selleks on Vene sadamad nii hästi välja arendatud, et seal me ei ole enam konkurentsivõimelised.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles