Geniaalne äriidee: Eesti mehed müüvad maailma kuulsatele firmadele vaikust

Priit Pullerits
Copy
Firma Silen asutaja ja juht Endrus Arge kõlistamas Šveitsi lehmakella, mis on teadaanne järjekordse eduka müügitehingu sõlmimisest.
Firma Silen asutaja ja juht Endrus Arge kõlistamas Šveitsi lehmakella, mis on teadaanne järjekordse eduka müügitehingu sõlmimisest. Foto: Eero Vabamägi

Kui te juhtute olema üks neist õnnetuist, kelle parim osa päevast möödub avatud kontoris, sisuliselt inimkarjakoplis, kus teie segate pahatihti teisi ja teised segavad alalõpmata teid, siis lohutagu teid teadmine, et te pole oma mures üksi. Kolme eestlase loodud firma ei lahenda seda häda üksnes teil, vaid ka sellistes kuulsates kompaniides, nagu Volkswagen ja Porsche, Volvo Trucks ja Renault Trucks, Coca-Cola ja AstraZeneca, Lego ja Spotify.

Kes siis Amazoni ei teaks? Teadagi, see on maailma suurim internetiettevõte, mille asutaja ja juht Jeff Bezos on maailma rikkamaid inimesi – mis tähendab, et kõik, mis vaja, võiks olemas olla. Ja siis, mullukevadise koroonakriisi algul, näitab Amazon, et midagi on siiski puudu: ta ostab tilgatumaks ühe kesklao Ameerikas Wisconsini osariigis.

Too oli kolme Eesti mehe, Endrus Arge, Sparry Kivilo ja Henri Rüüsaku rajatud kahekümneliikmelise meeskonnaga firma Silen ladu, kus seisid Tallinna lähistel Jüris komplekteeritud tooted, mille järele on maailmas nõudlus üksnes kasvanud. Ja selle lõppu kaugeltki ei paista.

Mõni kutsub neid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles