Oo, sport, sa oled rahu! Laseme rusikad käiku. Hambad ka!

Priit Pullerits
Copy
Soome suusataja Joni Mäki lamab eelmisel pühapäeval Lahti MK-etapi teatesõidu finišis selili lumel. Sinna rammis ta Venemaa koondise ankrumees Aleksandr Bolšunov.
Soome suusataja Joni Mäki lamab eelmisel pühapäeval Lahti MK-etapi teatesõidu finišis selili lumel. Sinna rammis ta Venemaa koondise ankrumees Aleksandr Bolšunov. Foto: imago-images.de

Eelmisel nädalavahetusel näitas vene suusaäss üle lahe Lahtis, mis juhtub, kui võidujanune spordimees vihastab. Aga too oli üksjagu leebe vihapurse võrreldes sellega, mida maailma tippareenidel varem nähtud.

Vene suusatuus Aleksandr Bolšunov, viimase MMi neljakordne hõbemedalimees, polnud nädal tagasi Soomes Lahtis sugugi originaalne, kui teatesõidu ankruetapi lõpusirgel hingest vihastas. Vihastas, nagu nüüdseks küllap enamik on näinud, kohe nii kõvasti, et äsas soomlasele, kes talle ette kippus jääma, selja tagant kepiga. Ja kuna sellest ilmselgelt väheks jäi – sest soomlane libises ikkagi enne Bolšunovi üle lõpujoone –, sõitis finišialas talle külje pealt hooga sisse. Vaat nüüd sai vastase selgelt selili!

See jõuvõte, mis Lahtis näis tippspordiareenil uudne, on tegelikult hästi unustatud vana. 1992. aasta juunioride MM-võistlustel kergejõustikus möödus Etioopia jooksja Haile Gebrselassie 10 000 meetri finaali lõpusirgel keenialasest, kes ärritus sedavõrd kõvasti, et äsas talle rusikaga selga. Kummalisel kombel andis löök

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles