Postimees TV erisaates «Minister risttules» oli stuudios kaitseminister Kalle Laanet (RE), keda ootab ees kaks aastat riigikaitsevaldkonna juhina.

muudatusettepanekute hulgast paistis teravalt silma ka teie kirjutatu. Küsimus kõlas: «Kas Eesti peab lahkuma NATOst?» EKRE soovis seetõttu lausa teie lahkumist riigikaitsekomisjoni aseesimehe kohalt, ja nüüd, napp kuu aega hiljem, sai teist kaitseminister. Kas kahetsete seda vahejuhtumit?

Näete, EKRE soov realiseerus – ma lahkusin komisjoni aseesimehe kohalt, küll valitsusse. Aga me peame kõike seda vaatama taustsüsteemis. Kaks aastat on ühe erakonna ministrid ja esimees ühiskonna erinevaid sidusgruppe solvanud, ei ole allunud parlamentaarsele kontrollile, ja milleks see abielureferendum üldse välja toodi? Oli ju selge, et see ei ole mitte ühiskonna kõige olulisem probleem. Kuna oli käivitunud väga selgelt «ei» kampaania, siis kõik meie erakonna küsimused olid ju üles ehitatud selliselt, et võiks rahvalt küsida, aga et see vastus peaks olema loogiliselt võttes ei.

Henry-Laur Allik: Paljusid inimesi see riivas, kas see kohatu ei olnud?

See küsimus võis riivata ainult neid, kes tahtsid, et nad on riivatud. Eesti kõige tugevam liitlane on NATO – oli, on ja jääb. See on ju täiesti selge.

Kommentaarid (46)
Copy