Pääru Oja: «Selle produktsiooni mastaap teeb kohati alandlikuks.»

Raul Ranne
Copy
«Viikingite» lahingustseenid on nii võimsad, et keskmine koduteler jääb nende jaoks kitsaks. Sama on oodata ka järjesarjalt.
«Viikingite» lahingustseenid on nii võimsad, et keskmine koduteler jääb nende jaoks kitsaks. Sama on oodata ka järjesarjalt. Foto: Videokaader

Otsapidi on avalikuks saanud suur saladus, mida põnevat näitleja Pääru Oja möödunud sügisel tegi, kus elas ja millises võimsas ettevõtmises osales. Sel nädalal sai teatavaks, et tegu on Netflixi ajaloolise seriaaliga «Viikingid. Valhalla».

«Nad (tootja) tegid asja avalikuks, jah. Pisut ootamatultki,» ütleb Oja.

Saan aru, et nüüd saad oma tegemistest rohkem rääkida?

Siiski suhteliselt vähe. Kõigest, mis plot'i (ehk sisu või lugu) puudutab, ma ikkagi rääkida ei saa.

Aga üldisi muljeid?

Mulje on uhke ja suur, mis siin rääkida. Oleks noorem, võib-olla teeks nii mastaapsesse ettevõtmisse pääsemine ülbekski, aga mind teeb alandlikuks.

Miks alandlikuks?

No kogu selle ettevõtmise suurus ja mastaap. Olen lihtsalt väga tänulik, et mul on selline võimalus. Kusjuures, jumala eest, ma ju endistviisi hoolin Eestimaast ja Eesti teatrist. Ja unistan endiselt teatris mõnest rollist.

Samas, maailma mastaabis ettevõtmises osalemine loob nii või teisiti hoopis avarama perspektiivi tulevikuks – nüüd on ju päris selge, et kõik on võimalik?

Kõik ongi võimalik. Arvan, et tegelikult – nii mulle tundub, kui asju kõrvalt vaatan – tuleb neid uudiseid, ütleme, lähiaastatel veel, kus Eesti näitlejad suurtes asjades kaasa teevad. Tõesti tundub, et Eesti näitlejad on jõudud kaardile. Ma ju märkasin seda esialgset kerget skepsist endagi suhtes. Et tuleb mingi poiss kusagilt, maailma vaates Venemaa äärealalt. Jumal teab, mida ta üldse oskab või ei oska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles