Apple on taas maailma suurim nutitelefonide tootja

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Apple'i tegevjuht Tim Cook.
Apple'i tegevjuht Tim Cook. Foto: Brooks Kraft/Apple Inc. Handout/epa/Scanpix

Ehkki Apple on olnud alati kõige kasumlikum nutitelefonide tootja, moodustades mõnel perioodil kogu nutitelefonide globaalsest müügist saadud kasumi (mis tähendab, et enamik teisi tootjaid müüb telefone kahjumiga), on firma müüdud telefonide arvult viimastel aastatel olnud peamiselt teisel või isegi kolmandal kohal. Neljandas kvartalis tõusis Apple aga analüüskeskuse IDC andmetel taas üle hulga aja turuliidriks.

Aasta viimases kvartalis kasvas Apple’i nutitelefonide iPhone müük 22 protsenti, 90,1 miljoni telefonini, mis on suurim telefonide arv, mida ükski tootja oma tehastest iial välja on saatnud. Kasv tulenes eelkõige tänu 5G-toega telefonidele iPhone 12, mis aitas kaasa ka ettevõtte käibe- ja kasumirekordile

Apple’i nutitelefonide turuosa kasvas neljandas kvartalis 23,4 protsendile, võrrelduna 11,8 protsendiga eelmise aasta kolmandas kvartalis.

«See on olnud traditsiooniliselt Apple’i jaoks tugev kvartal, kuid nüüd on Apple hakanud oma liidrikohta kindlustama,» ütles The Wall Street Journalile analüüsifirma Canalys analüütik Nicole Peng, kelle arvestuste kohaselt on samuti Apple turuliider. Arvutuste tõttu sellepärast, et alates 2018. aasta viimasest kvartalist Apple enam oma toodangu müügimahte ei avalda ning sellekohast infot saab ainult analüüsifirmade hinnangutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles