Kallas Rootsi peaministrile: Eestil on kindel tahe Estonia vraki uurimisega edasi minna (5)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Eesti peaminister Kaja Kallas.
Eesti peaminister Kaja Kallas. Foto: Valda Kalnina/EPA/Scanpix

Peaminister Kaja Kallas rääkis tänasel telefonivestlusel Rootsi peaministri Stefan Löfveniga regionaalsest koostööst, parvlaev Estonia uurimisest, kliimaeesmärkidest ja rahapesuvastasest võitlusest.

Eesti ja Rootsi tähistavad 5. veebruaril 100 aasta möödumist diplomaatiliste suhete sõlmimisest kahe riigi vahel ja Kaja Kallase sõnul aitab tihe koostöö kaasa ühiste eesmärkide saavutamisele ka 21. sajandil.

«Me jagame samu väärtusi. Tugev regionaalne koostöö Baltimaade ja Põhjala riikide vahel aitab meid parimal viisil oma huvide eest seista,» ütles Kallas.

Ta lisas, et ühised eesmärgid on meie jaoks kliimaneutraalsuse saavutamine ja koostöö taastuvenergia vallas, eriti meretuleparkide arendamisel.

Kallas ja Löfven kinnitasid pühendumust rahapesuvastasele võitlusele. «Eesti ei ole koht rahapesuks ning uus valitsus võtab võitlust kahtlaste tehingutega ülitõsiselt,» kinnitas Kallas.

Samuti rääkisid ministrid parvlaev Estonia vraki uurimisest. «See on teekond, mida Eesti, Soome ja Rootsi peavad läbima üheskoos. Oleme ühel nõul, et uurimist peaksid juhtima sõltumatud asutused. Uuel Eesti valitsusel on kindel tahe Estonia vraki uurimisega edasi minna ja hea meel, et Rootsi muudab seadusandlust, mis võimaldab allveeuuringuid vraki juures alustada,» sõnas Kallas.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles