Kaasava eelarve hääletusel on osalenud alla nelja protsendi Lasnamäe elanikest

Postimees
Copy
Foto: Tallinna linnavalitsus

Kaasava eelarve ideede hääletusel on tänaseks osalenud 4037 lasnamäelast, kellest interneti kaudu hääletas üle 3478, Elektrooniline hääletus jätkub 31. jaanuari õhtuni.

Tallinna kodulehe andmetel on Lasnamäel 1. jaanuari seisuga 118 047 elanikku, mis tähendab, et hääletusel osalemise protsent on umbes 3,5.

«Tänan kõiki, kes on juba kaasava eelarve raames esitletud ideede poolt hääletanud. Loodan, et viimastel päevadel on Lasnamäe elanikud aktiivsed ja hääletavad nende algatuste poolt, mida nad peavad 2021. aastal kõige vajalikumaks ellu viia. Hääletamine on lihtsaim viis isiklikult mõjutada avaliku ruumi kujunemist ja oma piirkonna arengut. Igaüks saab märkida ühe või kaks tema jaoks kõige olulisemat projekti ja hääletada elektrooniliselt kuni pühapäeva õhtuni. Kolmapäeval selgub Lasnamäe elanikele populaarseim idee, mida hakkame lähitulevikus ellu viima,» ütles Lasnamäe vanem Vladimir Svet.

Lasnamäel on hääletamisele esitatud 16 ideed. Need, kes pole veel jõudnud Lasnamäel esitletud projektidega tutvuda, saavad seda teha kaasava eelarve kodulehel. Seal saab ka hääletada oma lemmikidee poolt.

Hääletamisest võivad osa võtta linlased alates 14. eluaastast, kelle elukohaks rahvastikuregistri andmetel on Lasnamäe. Hääletada saab kuni kahe oma linnaosas välja pakutud idee poolt. Hääletamiseks peab end identifitseerima ID-kaardi, mobiil-ID, Smart-ID või EU eID-ga.

30. jaanuari hommiku seisuga oli kogu Tallinnas kaasava eelarve hääletusel osalenud 16 898 inimest. Tallinna elanike arv on 1. jaanuari seisuga 445688, nii et ka ülelinnaliselt jääb kaasava eelarve hääletusest osavõtt kusagile 3,5 protsenti kanti.

Rahvahääletuse tulemused avalikustatakse 3. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles