Suusamaratoni nautinud president: igaühele tema tempo (6)

Copy

Täna tehti Lääne-Virumaal Mõedakul algust Eesti pikamaasuustajate võistlussarjaga Estoloppet, mille esimene etapp oli 35. korda korraldatud Viru maraton. Suusarahva pidu nautis umbes 800 osaleja seas ka spordilembene president Kersti Kaljulaid.

Riigipea lausus enne võistluse algust, et läheb lihtsalt sõitu nautima. Distantsi lõpetamise järel, kui maratoni peakorraldaja Evi Torm oli ulatanud presidendile tänutäheks lillekimbu, jagas Kersti Kaljulaid ka vahetuid muljeid.

«Absoluutselt sain [naudingu]! Läksin selle plaaniga, et mõlemat ringi (maratoni sõideti kahel 21 km pikal ringil – M.M.) saaks sõita ühe tempoga ja suhteliselt madala pulsiga, et liiga ei teeks – ikkagi vanem inimene,» rääkis president, kes märkas raja kõrval ergutajaidki. «Tihti mõtlen, et meil on pika raja ääres inimestel ikka kombeks «Juurde, juurde!» hüüda. Jooksudel ka ergutatakse, et «No pange juurde!», aga arvan, et hästi tähtis on igaühele tema tempo, et keegi endale liiga ei teeks.»

Finišikell näitas president Kaljulaidile vabatehnikas sõidetud 42 kilomeetrit pika põhidistantsi lõppedes aega 3 tundi, 21 minutit ja 29 sekundit. Tulemus andis talle üldarvestuses 430. ja oma vanuseklassis (N50) neljanda koha.

Riigipea avaldas kiitust osalejatele, kes täitsid igakülgselt võistluse pidamiseks kehtestatud nõudeid ja kandsid nii enne starti kui ka finiši järel maske.

«Peame ise olema valvsad, hästi püüdlikud ja tublid ning et keegi ei tuleks starti valusa kurguga. Tänapäeval kui kurk on valus, siis on kahjuks tõenäosus väga suur, et see võib olla koroona.»

Eesti eri paigus suusakilomeetreid kogunud president Kaljulaid peab järgmisena plaani osaleda veebruaris Alutaguse öömaratonil, kuid kindlat vekslit sinna mineku osas siiski välja käia ei tihanud. «Kohustust ei võta, vaid vaatan ikka, et on tervist.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles