Eestis on vaktsineerimisi tehtud 38 055 inimesele

BNS
Copy
Viiratsi hoolekandekeskuses saadi esimene COVID-19 vaktsiini doos kätte paari nädala eest, kuid sel nädalal vaktsineerimist alustama pidanud hooldekodud jäid tootja tarneraskuste tõttu ootele.
Viiratsi hoolekandekeskuses saadi esimene COVID-19 vaktsiini doos kätte paari nädala eest, kuid sel nädalal vaktsineerimist alustama pidanud hooldekodud jäid tootja tarneraskuste tõttu ootele. Foto: Marko Saarm

Koroona vastu vaktsineerimisi on Eestis tehtud 38 055 inimesele, kellest on kaks doosi saanud 10 155, ühe vaktsiinidoosiga on seega 27 900 inimest.

Ööpäevaga tehti vaktsineerimisi niisiis 825 inimesele, kellest 558 said teise doosi. 

Terviseametisse jõudis esmaspäeval uus Pfizer/BioNTech saadetis, milles oli 11 700 vaktsiinidoosi. Sellel nädalal jätkatakse vaktsineerimist hooldekodudes, algab hambaraviasutuste töötajate ja ambulatoorse eriarstiabi osutajate vaktsineerimine. Vaktsiinid on terviseameti teatel hästi talutavad, kiirelt mööduvaid kõrvalmõjusid on ilmnenud 0,6 protsendil vaktsineeritutest.

Koroonaviiruse levik on üle Eesti laialdane ja intensiivne. Nakatumiskõver näitab küll stabiliseerimismärke, kuid muret teeb intensiivravikohtade suur täitumus.

Igaüks saab kaasa aidata viiruse leviku tõkestamisele. Oluline on vältida üleliigseid kontakte ja pidada kinni ennetusmeetmetest, nagu kätehügieen, sotsiaalne distants, maskikandmine ning mustade kätega silmade, nina ja suu katsumise vältimine. Haigena tuleb püsida kodus, ka kergemate sümptomite puhul soovitame pöörduda perearsti või nõuandeliini 1220 poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles