Jaak Laineste: kaheaastase ambitsiooniga valitsus (4)

Jaak Laineste
, Eesti 200 juhatuse liige, kliimaaktivist
Copy
Jaak Laineste.
Jaak Laineste. Foto: Erakogu

Koalitsioonileppes jäetakse kliimakriisiga tegelemisest vaid mulje, kirjutab Eesti 200 juhatuse liige kliimaaktivist Jaak Laineste.

Kui elevus meie uue valitsuse värskuse ja mitmekesisuse ümber on lahtumas, siis on aeg koalitsioonilepe üle vaadata ja küsida, mida ikkagi täpsemalt tegema hakatakse. Äkki võetakse ette mõni suur probleem ja püütakse seda lahendada kuidagi paremini kui varem? Kui mõelda natukenegi pikemas perspektiivis kui käesoleva ja ülejärgmise aasta valimised, kas või mõnekümne aasta perspektiivis, siis on suurim probleem see, mille Kaja Kallas «unustas» oma nelja kriisi kõnes ära – globaalne kliimakriis.

Koalitsioonileppes on kliima pandud mõnda pealkirja, et jätta mulje sellega tegelemisest, aga kui loeme sisu, siis jätkatakse heal juhul vaid sellega, mida tehti varem: mainitakse õiglase ülemineku fondi ning korratakse eesmärke, mille on niikuinii seadnud euroliit, lisaks loobumine põlevkivielektrist 2035. aastaks. Tuleb tähele panna, et ei lubata isegi põlevkivisaaste lõpetamist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles