Küberkaitseliitlased valisid uude juhatusse kindrali ja professori

BNS
Copy
Johannes Kert
Johannes Kert Foto: Konstantin Sednev

Eesti e-eluviisi kaitsmise ja arendamisega tegelev Kaitseliidu küberkaitse üksus (KL KKÜ) valis virtuaalsel koosolekul uue juhatuse, kuhu lisandus kaks uut liiget – riigikogu riigikaitsekomisjoni liige ja kindralleitnant Johannes Kert ning TTÜ professor kapten Rain Ottis.

Küberkaitseliidu juhatuses jätkab major Kristjan Kaskman. 

Kert oli Kaitseliidu üks taasloojatest, selle ülem (1992-1996) ja hilisem Kaitseväe juhataja (1996-2000) ning Eesti alaline sõjaline esindaja NATO juures (2002-2008). Kert oli 2008. aastal Tallinnas avatud NATO Küberkaitsekoostöö Keskuse idee autor ja algne eestvedaja.

Ottis on TTÜ küberkriminalistika ja küberjulgeoleku keskuse professor. Ta lõpetas 2003. aastal USA-s West Pointi sõjaväeakadeemia arvutiteaduse erialal. 2005-2011 õppis informaatikat TTÜs, kaitstes 2011. aastal doktorikraadi. Ta uuris kübersõja mõistet rahvusvahelise õiguse, sõjalise võimekuse ja tavakasutaja vaatenurgast.

Küberkaitseüksus ei kuulu Kaitseliidu struktuuris ühegi maleva koosseisu, vaid allub otse Kaitseliidu ülemale. KKÜ koondab valdavalt erafirmade IT-spetsialiste, kes tegelevad IT-lahenduste arendamisega Kaitseliidu jalaväele, kodanikukaitsega, küberreservi loomisega, olukorrapildi seirega inforuumis ja strateegilise kommunikatsiooniga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles