Tudeng tahab Kohtla-Järve jätta ühe linna sümbolita

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.kjlv.ee

Euroülikoolis disaini ja sisekujundust õppiv Vitali Kozeratski on oma Ukrainas elava skulptorist isaga seda meelt, et Kohtla-Järve monumentaalskulptuur «Au tööle!» tuleks asendada tänapäevasemaga.

See monument on oma ajastu märk, ta jätab väga raske mulje ning neid tardunud nägusid vaadates on tunne, et me pole kommunismisihtidest ikka veel eemaldunud, selgitas Vitali Kozeratski Põhjarannikule oma soovi.

Kuna inimesed on selle monumendiga juba harjunud, siis soovivad isa-poeg asemele panna midagi alternatiivsemat, kuju, mis oleks huvitavam ja dünaamilisem, aga mitte jalustrabav.

«Igal juhul praegusest midagi huvitavamat, mis kutsuks inimesi selle taustal ennast pildistama. Mitte nii nagu praegu, kus inimesed lahkuvad meie linnast, ainsaks pildiks fotoaparaadis kaadrid Ontikalt,» selgitas ta.

Mehe sõnul kohalik linnavõim nende ettepanekule kriipsu peale ei tõmmanud, sest linnal on kavas südalinna, sealhulgas Keskallee ümberprojekteerimine ning kaalutakse ka võimalust avada monumendi teisaldamisega vaade Vahtra tänavale.

Kozeratski arvates võiks kaevurite kuju minna Kukrusel asuvasse põlevkivimuuseumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles