ÜLEVAADE. Kehv leping jätab Taani sõdurid tühja kõhuga räpastesse sängidesse (5)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Taani kaitseminister Trine Bramsen (seljaga, paremal) tervitab Korsøri sadamasillal detsembris Hormuzi väinast neli kuud kestnud missioonilt naasnud mereväe fregati Iver Huitfeldt meeskonda. 
Taani kaitseminister Trine Bramsen (seljaga, paremal) tervitab Korsøri sadamasillal detsembris Hormuzi väinast neli kuud kestnud missioonilt naasnud mereväe fregati Iver Huitfeldt meeskonda. Foto: Emil Helms/AFP/Scanpix

Napid toiduportsud, vereplekilised voodilinad, räpased käterätikud ja ühel puhul ka surnud hiir sängis – hoolimata sellest, et Taani kaitseväelased kurdavad viimased paar aastat kehvade tingimuste üle, ei suuda valitsus kuidagi lõpetada teenuseostulepingut puhastusfirmaga ISS.

Seejuures oleks pidanud toitlustuse ja koristamise sisseostmine andma kaitseväele kokkuhoiu, kuid nüüd on jõutud järeldusele, et seda ei paista kuskilt, sest isegi puudulikku teenust pakkudes töötab ISS kahjumiga ning esitab lisakulutuste eest armeele järjest arveid.

Küsimusi tekitab ka Taani kaitseministeeriumi tegevus. Avalik-õigusliku telekanali DR andmeil oli detsembris ametist lahkunud kaitseväe ülemjuhtaja Bjørn Bisserup sügisel lähedal sellele, et saavutada ISSiga kokkulepe eri teed minna, kuid ministeerium ei andnud talle luba asja lõpule viia.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles