Soome ringmajandusettevõte palkab Tallinnas sadu töötajaid (1)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Swappie turundusjuht Jiri Heinonen (vasakul) ja tegevjuht Sami Marttinen. Viimase sõnul on Eestis unikaalne kombinatsioon kõrgest haridustasemest ja elektroonikatootmise traditsioonist.
Swappie turundusjuht Jiri Heinonen (vasakul) ja tegevjuht Sami Marttinen. Viimase sõnul on Eestis unikaalne kombinatsioon kõrgest haridustasemest ja elektroonikatootmise traditsioonist. Foto: Swappie

Soome ringmajandusettevõte Swappie laieneb Eestisse ja kavatseb tänavu Tallinna üksusesse palgata 200 inimest, kelle ülesandeks saab kasutatud telefonidele uue elu andmine. Paari aastaga loodetakse palgata koguni 400 töötajat.

Ettevõte ostab kokku kasutatud nutitelefone, parandab need uueväärseks ja müüb järgmistele kasutajatele üle Euroopa. Nii vähendatakse uute seadmete ringlusse jõudmist ja säästetakse keskkonda.

Praegu on Swappie palgal Helsingis üle 400 inimese, kellest enamik tegeleb nutitelefonidele uue elu andmisega. «See tähendab kasutatud iPhone’ide testimist, diagnostikat ja vajadusel parandamist, misjärel müüakse need garantii ja mõistliku hinnaga klientidele üle maailma,» rääkis ettevõtte tegevjuht ja kaasasutaja Sami Marttinen.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles