MTA töötajad tabasid 10,4 miljonit salasigaretti (2)

BNS
Copy
Salasigaretikoorem.
Salasigaretikoorem. Foto: MTA

Maksu- ja Tolliameti (MTA) tolliosakonna töötajad tabasid laupäeval, 30. jaanuaril tollikontrolli käigus 10,4 miljonit võltssigaretti Winston.

Salasigaretid avastati tollikontrolli käigus Paldiski Põhjasadamas Rootsi suunduvast Leedu numbrimärkidega haagisest. Tegemist on viimase kümne aasta suurima tabatud salasigaretikogusega, viimati tabati 10 miljonit salasigaretti 2019. aasta lõpus.

Kuriteo asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlus, mida juhib Põhja ringkonnaprokuratuur. Uurimise huvides ei ole võimalik juhtumit täpsemalt kommenteerida.

MTA tolliosakonna sisepiiri valdkonnajuht Voldemar Linno rõhutas, et Euroopa Liidu tolliruumis ei piirdu tolli kohustus kaitsta ühiskonda ja majandust üksnes Eestiga. «Nii on Paldiski sadam tolli suurendatud tähelepanu all, sest teame, et kurjategijad üritavad toimetada salasigarette läbi Eesti Skandinaaviasse ja Lääne-Euroopasse,» ütles ta.

Eelmisel aastal tabasid MTA töötajad juunis 9,6 miljonit ja 3 miljonit, aprillis 1,7 miljonit ja jaanuaris 7,92 miljonit salasigaretti. «Suurte salasigaretikoguste tabamine nii sisemaal kui ka piiril on MTA professionaalse töö tulemus, millega anname kurjategijatele selge sõnumi, et Eesti transiitriigina kasutamine viib üksnes salakauba avastuseni, millele järgneb karistus,» lisas Linno.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles