Kultuuri lühiuudised

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Vaade disaininäitusele.
Vaade disaininäitusele. Foto: Anu Ansu/ERM

Näitust disaini värskest paremikust saab nüüd vaadata ERMis

ERMi püsinäituse keskel asuvas filmisaalis avati eile väljapanek «Eesti disainiauhinnad 2020», mis tutvustab viimase kahe aasta kodumaiseid parimaid disainitöid.

Väljapanek on valminud disainibüroo Bynew, sisearhitekt Tõnu Kalpuse ja Eesti disainikeskuse koostöös ning on inspireeritud Rubiku kuubiku motiivist, mis on osa Eesti disainiauhindade 2020 konkursi identiteedist.

Ühtlasi on valminud Eesti disaini aastaraamat. Sellesse on koondatud lugemist ja vaatamist kahe aasta edukaimatest disaineritest, disainibüroodest, parimaist disainikasutajaist ja erilisimatest disainitegudest.

Eesti disainiauhindade 2020 konkursile esitati 235 tööd. Sellest 49 saab näha rändnäitusel, mis esimest korda oli vaatajate ees Viru keskuse aatriumis Tallinnas. TPM

Vanemuise «Carmenis» osaleb uusi soliste

Sel hooajal saab Vanemuise ooperis «Carmen» näha ja kuulda esimest korda Eestis ooperirollis metsosopraneid Dara Savinovat ja Annely Peebot.

6. veebruaril läheb Carmenina lavale Dara Savinova Rootsi kuninglikust ooperist. Eestis sündinud Savinova on lõpetanud Salzburgi Mozarteumi ülikooli ning laulnud peaosi Viini teatris Theater an der Wien, Šveitsis Zürichi ooperis, Saksamaal Detmoldi ooperis, Rootsi kuninglikus ooperis ja mujalgi.

23. aprillil ja 2. mail kehastab Carmenit Annely Peebo. Viini muusika- ja draamakunsti ülikooli lõpetanud Peebo on töötanud kaua Viini rahvusooperi solistina. Ta on soleerinud Milanos, Napolis, Genovas, Veronas, Cagliaris, Ravennas, Torinos, Helsingis, Viinis, Triestes, Pariisis, Caenis, Londonis ja teistes tuntud ooperimajades.

Don José rolli esitab sel hooajal tenor Luc Robert. Ta õppis laulmist Montréalis Québeci konservatooriumis ja liitus aastal 2002 Kanada ooperiteatri ooperistuudioga Torontos. Uued Micaëla osatäitjad on Kadri Kõrvek ja Sig­rid Mutso.

Georges Bizet’ «Carmen» esietendus Vanemuises 22. aprillil 2015. TPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles