Riik soovib ajateenistusest viilijatel elu raskemaks teha (7)

Copy
Ajateenijad.
Ajateenijad. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Valitsus arutab neljapäevasel istungil ettepanekut, mis muudab riigi suhtluse kutsealustega edaspidi vaid digiaalseks. Muudatus tähendaks, et argument «ei ole ajateenistuse kutset kätte saanud» tulevikus enam ei pädeks.

Valitsus arutab kaitseministeeriumi ettepanekut muuta  kaitseväekohuslastele dokumentide kättetoimetamise korda nii, et senine paberkandjal andmete saamine muutub digitaalseks, edastas valitsuse pressiesindaja. Eelnõu kohaselt saab esmaseks suhtluskanaliks riigi ja kaitseväekohustuslaste vahel riigikaitsekohustust puudutavates küsimustes riigiportaal eesti.ee.

Praegu saadetakse 90 protsendil juhtudest dokumendid paberil posti teel või antakse üle allkirja vastu. Paljud dokumendid jäävad aga kätte toimetamata kaitseväekohustuslase muutunud elukoha ja vananenud aadressi andmete tõttu või kaitseväekohustuslase soovimatuse tõttu dokumente ja nendega kaasnevaid kohustusi vastu võtta. Näiteks ei jõudnud 2017. aastal õppekogunemistele saadetud kutsed adressaatideni 21,8 protsendil juhtudest ning 2018. aastal 28 protsendil juhtudest.

Riigiportaali eesti.ee kaudu kaitseväekohustuslasele saadetud dokument loetakse kättetoimetatuks 30 kalendripäeva möödumisel dokumendi kättesaadavaks tegemisest.

Seadusemuudatuse planeeritud jõustumise aeg on tuleva aasta 1. jaanuaril.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles