Üle võtmata telekomieeskirjad tõid Eestile menetluse

Andres Einmann
Copy
Euroopa Komisjoni peakorter Brüsselis.
Euroopa Komisjoni peakorter Brüsselis. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Komisjon algatas Eesti ja veel 23 liikmesriigi suhtes rikkumismenetluse, kuna nad ei ole üle võtnud uusi Euroopa Liidu telekommunikatsioonieeskirju.

Uued eeskirjad, mida Eesti pole üle võtnud, sätestavad selgemad lepingud, kvaliteetsed teenused ja konkurentsiturud ning kõrgemad teenusestandardid, sealhulgas parema hädaolukorra side.

Lisaks on uued õigusnormid kasulikud operaatoritele, sest aitavad hoogustada investeerimist väga suure läbilaskevõimega võrkudesse. Samuti muudavad need olukorra prognoositavamaks, mis toob kaasa uuenduslikumad digiteenused ja -taristud.

Seadustiku ülevõtmise tähtaeg oli riikidel eelmise aasta 21. detsember. Seni on täielikust ülevõtmisest teatanud ainult Kreeka, Ungari ja Soome.

Seepärast saatis komisjon Belgiale, Bulgaariale, Tšehhi Vabariigile, Taanile, Saksamaale, Eestile, Iirimaale, Kreekale, Prantsusmaale, Horvaatiale, Itaaliale, Küprosele, Lätile, Leedule, Luksemburgile, Maltale, Madalmaadele, Austriale, Poolale, Portugalile, Rumeeniale, Sloveeniale, Slovakkiale ja Rootsile märgukirja, milles palus neil asjaomased meetmed vastu võtta ja neist teatada. Liikmesriikidel on vastamiseks aega kaks kuud.

Euroopa elektroonilise side seadustik jõustus 2018. aasta detsembris ning liikmesriikidel on olnud õigusnormide rakendamiseks aega kaks aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles