Keskkonnaamet ja politsei kontrollisid jahimeeste seaduskuulekust

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Jahimehed
Jahimehed Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Möödunud nädalavahetusel kontrollisid keskkonnaameti inspektorid koos politseiga Saaremaal peetud üksik- ja ühisjahte ning tuvastasid mitu jahiseaduse rikkumist. Alustati kümme väärteomenetlust, millest enamik oli seotud jahiohutusega.

Keskkonnaameti Saaremaa büroo juhataja Jaak Haameri sõnul on jahimeestel endiselt probleeme jahiohutusega. «Ühel juhul oli laetud jahirelv jäetud järelevalveta, teistel juhtudel oli relv autos relvakotist väljas ja laetud,» rääkis Haamer. 

Väiksemate rikkumistena avastati kontrollimisel jahi- ja laskekatsetunnistusi, mille andmed erinesid andmebaasi omadest, ning tuvastati relvaseaduse rikkumisi, millega tegeleb edasi politsei- ja piirivalveamet.

«Seekordse kontrolli käigus tuli ette vaid kaks juhtumit, kus oli probleeme jahipidamisõiguse tasu maksmata jätmisega,» lisas Haamer.

Keskkonnaamet ja politsei korraldasid reidi eeskätt jahiohutuse kontrollimisele. Ameti eluslooduse ja kalanduse järelevalve arenduse osakonna peainspektori Liivi Plumeri sõnul võib kontrolli põhjal öelda, et üsna levinud on püssikotist välja võetud ja laetud relvaga sõitmine. «See on äärmiselt ohtlik nii jahimehele kui ka kaasreisijatele ja kõrvalistele isikutele,» selgitas Plumer.

Suure riskiga on seotud ka ühisjahid, kus jahimehed unustavad enne kogunemist ja liikumist relva ohutuks teha. Samuti juhtub seda, et relv jäetakse järelevalveta ja kõrvalistele isikutele ligipääsetavasse kohta.

Jahimeestel tuleb ka meeles pidada, et keelatud on kasutada poolautomaatseid jahitulirelvi, mille salve mahub rohkem kui kaks padrunit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles